Hoppa till innehåll

Dela enheter

Du kan ge en annan person med ett HAM-konto åtkomst till en enhet. Till exempel en anställd eller en partner, eller underhållsteknikern.

Du behöver: åtkomsten Hantera eller ägaråtkomst till enheten.

Detta är det vanligaste fallet. Den anställda ser avläsningarna men ändrar ingenting.

  1. Den anställda skapar ett gratis HAM-konto med sin egen e-postadress. Se Skapa ett konto.
  2. På enhetssidan, öppna avsnittet Åtkomst och delning. Skriv den anställdas e-postadress och välj Vy. Klicka på Dela.

För många enheter samtidigt, till exempel alla kylskåp, se Dela många enheter samtidigt.

Om personen inte vill ha ett konto eller behöver åtkomst i några dagar, använd en gäst. Till exempel en hotellgäst.

Nivå Vad den gör
Vy Ser avläsningarna, diagrammen och rapporterna.
Styrning Allt som Vy gör. Ändrar även utgångarna, till exempel slår på ett relä.
Hantera Allt som Styrning gör. Ändrar även inställningarna, scheman, namnet och delningen.
Ägare Kontot som lade till enheten. Du kan inte ändra den i det här avsnittet.

Du kan inte ge en högre nivå än din egen nivå.

  1. Öppna enhetssidan.
  2. Öppna avsnittet Åtkomst och delning.
  3. I fältet E-post / Gästnamn, skriv det andra kontots e-postadress eller namnet på en av dina gäster.
  4. I listan Åtkomst, välj nivån.
  5. Klicka på Dela.
Avsnittet Åtkomst och delning med listan över konton och formuläret för ett nytt konto
Dator
Avsnittet Åtkomst och delning med listan över konton och formuläret för ett nytt konto
Telefon

Det andra kontot får ett e-postmeddelande och en avisering i klockan. Tills personen accepterar visar listan Väntande bredvid e-postadressen. Se aviseringar.

Om e-postadressen inte tillhör ett HAM-konto visar appen “E-postadressen tillhör ingen användare”. Be personen att skapa ett konto först.

  1. I enhetslistan, öppna menyn Verktyg.
  2. Klicka på Välj enheter.
  3. Välj enheterna.
  4. Klicka på Dela i markeringsfältet.
  5. Skriv e-postadressen, välj Åtkomst och klicka på Dela.
  1. Öppna enhetens avsnitt Åtkomst och delning.
  2. På kontots rad, välj en annan nivå i listan Åtkomst.
  3. För att återkalla, välj Återkalla.
  4. Bekräfta.

När du har återkallat förlorar kontot åtkomsten direkt.

Du kan inte ändra din egen rad (Du). Du kan inte heller ändra konton med en nivå som är lika med eller högre än din egen nivå.

Slå på Endast lokalt på ett kontos rad. Då ser kontot enheten bara när det är i samma lokala nätverk som enheten.

Raden Vem som helst betyder att enheten är offentlig, med nivån på den raden.

  • För åtkomst utan ett HAM-konto, till exempel för en hotellgäst, se gäster.
  • För en tekniker som hanterar hela ditt konto, se hanterade konton.

På raden Du, klicka på Ta bort enhet. Appen ber dig bekräfta två gånger.

Chatta med supporten